Muzikale lezing - The Rolling Stones 60 years

Bibliotheek
Deken Bernardstraat 5, 3630 Maasmechelen
25 vrije plaatsen
Avond
BIB_23_Stones
Gaat door op:
07/12/2023
Van 19:30 tot 22:00
Niet-inwoner prijs: € 5.00
Prijs: € 5.00
The Stones mochten 60 kaarsjes uitblazen en brengen binnenkort zelfs een nieuw album uit. The Greatest Rock ’n Roll Band aller tijden lijkt er eeuwig te zijn geweest. Tegenwoordig is het merendeel van de toeschouwers op hun optredens zelfs geboren nadat de band werd opgericht!

In deze geanimeerde lezing houden we het werk en leven van The Stones tegen het licht, met de boeiendste verhalen achter klassiekers en minder bekende songs.

Waren deze heren zo ruig als hun kapsels en de geruchten deden vermoeden? Waren ze de grote concurrenten van The Beatles? Hoe werden ze de grootste tourband aller tijden? We onderzoeken welke muzikanten in de schaduw van Keith Richards en Mick Jagger het succes mee hebben bepaald. Waarom werd de recent overleden Charlie Watts bijvoorbeeld het geheime wapen van de band genoemd? Tenslotte vertellen we het verhaal achter de wereldberoemde platenhoezen van onder meer ‘Sticky Fingers’, ‘Some Girls’ en ‘Beggars Banquet’.

Geen droge bedoening maar een avond met veel beeld en muziek, boordevol anekdotes en inzichten.

De spreker van dienst is Niels Klerkx, een all round cultuurwetenschapper en tentoonstellingsgids. Hij heeft een passie voor hedendaagse kunst, architectuur en muziek.

Max. 50 deelnemers

Inschrijvingsdata
  1. 25/09/2023 10:00 tot 07/12/2023 12:00 (Iedereen)

Gelieve uw login gegevens in te vullen:


Ben je nog niet geregistreerd, klik dan op de knop registreer.

Registreer hier

back to top