Lezing 'Straatkat' - Yasmina El Messaoudi

Bibliotheek
Deken Bernardstraat 5, 3630 Maasmechelen
37 vrije plaatsen
Avond
BIB_23_YASM
Gaat door op:
16/02/2023
Van 19:00 tot 21:00
Niet-inwoner prijs: € 5.00
Prijs: € 5.00
Yasmina groeit op tussen twee culturen. Haar vader komt uit het Rifgebergte in Marokko, haar moeder is geboren en getogen in een klein Vlaams dorpje. In het gezin staan de bijbel en de koran naast elkaar en worden nooit vragen gesteld over de mengelmoes aan talen, gebruiken en religies. Als een straatkat loopt Yasmina door het leven: nieuwsgierig en enthousiast, maar soms ook bang en onzeker. Ze is een buitenbeentje. In het Vlaamse dorp, maar evengoed bij haar familie in Molenbeek. Enkel in haar gezin vindt ze rust. Wanneer Yasmina’s moeder ongeneeslijk ziek wordt en sterft, verdwijnt langzaam maar zeker haar enige thuis.

Haar boek ‘Straatkat’ is een ontroerende zoektocht naar een nieuwe thuis: van België over Marokko en Den Haag tot in Brussel. Maar bovenal is het een getuigenis van liefde, zelfreflectie en dat je je eigen plek onder de sterren moet creëren.

In haar lezing vertelt ze over het rouwproces na het overlijden van haar moeder. Hoe neem je afscheid van iemand, hoe hou je tijdens het ziekteproces het hoofd boven water, en hoe verwerk je een allesverwoestend verlies? Door het verlies van haar moeder wordt ze geconfronteerd met de buitenwereld waar ze noch Marokkaans noch Vlaams voelt. Hoe ga je om met het gevoel een buitenstaander te zijn?

Inschrijvingsdata
  1. 24/11/2022 10:00 tot 16/02/2023 12:00 (Iedereen)

Gelieve uw login gegevens in te vullen:


Ben je nog niet geregistreerd, klik dan op de knop registreer.

Registreer hier

back to top